Zebrapad bij Telstarweg in Duivendrecht!

In ons verkiezingsfilmpje van februari 2022 hebben wij aangegeven hoe bezorgd wij waren over de verkeerssituatie bij de scholen in Duivendrecht. Niet alleen aan de kant van de scholen maar ook aan de andere kant van de brug, richting Begoniastraat, was een gevaarlijke verkeerssituatie.

Ouder-Amstel Anders, GroenLinks en D66 hebben hierover regelmatig vragen gesteld aan de portefeuillehouder. In eerste instantie werd er geantwoord dat er niets aan de situatie te doen was.

De huidige wethouder heeft in stafoverleg vragen gesteld over deze situatie en afgelopen week is er bij de scholen een zebrapad aangelegd en aan de kant van de Begoniastraat is er een knik gekomen, zodat men vanaf de brug niet keihard kan door fietsen naar het Dorpsplein en er zijn haaientanden geplaatst zodat de auto’s moeten wachten als inwoners willen oversteken van de brug naar het Dorpsplein. Het verkeer vanaf Waddenland heeft door de aanpassing voorrang op het verkeer van de Begoniastraat.

Zebrapad duivendrecht

Ouder-Amstel Anders hoopt dat door het zebrapad en de verandering van de weg aan de Begoniastraat er een veiligere verkeerssituatie is gekomen, zodat ongelukken tot het verleden behoren.

Met vriendelijke groet,

Paulette Koek-Baks
Wethouder gemeente Ouder-Amstel

Geen reactie's

Geef een reactie