Een partij die niet van opgeven houdt.

Dat noem ik nou anders.

“Alleen met elkaar kunnen wij het anders blijven doen“

Over onze partij

Ouder-Amstel Anders is als lokale politieke partij in de gemeente Ouder- Amstel opgericht in november 2009. Het is dus een lokale partij in de gemeente die los staat van een landelijk politiek kader. Ouder-Amstel Anders kan de belangen van inwoners en ondernemers in onze gemeente behartigen zonder zich te moeten houden aan de richtlijnen van een landelijke partij.

Wij zijn als partij een spreekbuis voor de inwoners, zeggen waar het op staat. Maar wel eerlijk en betrokken. Altijd een luisterend oor bieden.

Door onze inzet de afgelopen vier jaar heeft de gemeente nog steeds twee vrijwillige brandweerkorpsen en zal er in Ouderkerk een nieuwe satelliet kazerne gebouwd gaan worden.

De woonboten uit Duivendrecht liggen nog steeds in onze gemeente. En wij zullen ons de komende vier jaar inzetten dat de bewoners een andere ligplaats wordt aangeboden en een goede compensatie voor vertrek.

Download het verkiezingsprogramma voor meer informatie.

Onze uitgelichte mensen

Paulette-KoekBaks
Paulette Koek-Baks
Wethouder

Mijn naam is Paulette Koek-Baks en ik ben lijsttrekker voor Ouder-Amstel Anders.
Ik ben nu 20 jaar actief in de lokale politiek en heb te maken met diverse dossiers.

De komende periode wil ik mij het meest bezighouden met economische zaken, jeugdzorg, cultuur, sportbeleid, volkshuisvesting en wonen.

Wat natuurlijk niet uitsluit dat andere dossiers ook mijn aandacht zullen blijven houden.

Bovenaan zal blijven staan het persoonlijk contact met inwoners, ondernemers en organisaties en een transparante opstelling.

JanKoek
Jan Koek
Raadslid

Mijn naam is Jan Koek en ben de afgelopen 4 jaar raadslid voor onze partij geweest. Daarvoor ben ik 8 jaar fractie-assistent geweest. In deze periode heb ik grote dossierkennis opgebouwd welke gelet op de projecten binnen onze gemeente noodzakelijk is. Mijn interesse gaat vooral uit naar vraagstukken rondom ruimtelijke ordening, veiligheid en handhaving.

Verder heeft de dialoog met onze inwoners voor mij hoge prioriteit.

ndc9m72y
Ron Seeboldt
Raadslid en tevens fractievoorzitter

Ik ben Ron Seeboldt, ik woon sinds mei 2021 in Ouderkerk. Ik ken Jan en Paulette Koek van vroeger van het tuincomplex waar wij allebei een volkstuin hadden. Nadat wij elkaar weer tegen kwamen en bleek dat ik in Ouder-Amstel woonde hebben Jan en Paulette mij gevraagd om op de lijst van de partij te staan. Na de verkiezingen van 2022 ben ik burgerraadslid geworden. Dit was heel leerzaam en leuk om te doen. Door het verhuizen van onze fractievoorzitter José Gerards mocht ik raadslid worden en tevens de functie van fractievoorzitter overnemen. Ik vindt het leuk om iets te betekenen voor de omgeving waar je woont. Dat dat een politieke bijdrage geworden is had ik niet als eerste gedacht. Maar het is wel leuk om te doen en past wel bij mij. Ik heb een lange ervaring met verenigingen. Via onze partij hebben wij directe invloed op veel zaken. Vanuit ons verkiezingsprogramma en het coalitieakkoord hebben wij het beste voor met Duivendrecht, Waver en Ouderkerk. Met een sociale blik, oog voor de zwakkere in onze gemeente, een eerlijk hart en een sterk rechtvaardigheidsgevoel hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving van Ouder-Amstel.

onzepartij-sonja
Sonja van 't Hoff
Raadslid

Mijn naam is Sonja van ‘t Hoff en ben kandidaat raadslid voor Ouder Amstel Anders. Sinds de verkiezingen van 2018 zet ik mij in als fractie-assistent voor Ouder-Amstel Anders. Ik ben deze rol gaan vervullen omdat ik graag iets wil betekenen voor de lokale samenleving en daarin graag mijn bijdrage wil leveren.

Sport en sociale betrokkenheid met en door inwoners van Ouder-Amstel vind ik van belang. Hierbij vind ik het belangrijk dat iedereen, oud en jong, hieraan mee kan doen. Daarnaast hebben de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en jeugd mijn grote belangstelling.

onzepartij-charissa
Charissa de Vries
Fractielid

“De afgelopen vier jaar ben ik raadslid geweest voor Ouder-Amstel Anders. Gedurende deze periode heb ik me hard gemaakt voor het behoud- en uitbreiden van het groengebied en landschap in de gemeente. Juist nu met de huidige en toekomstige klimaatproblemen vind ik het belangrijk om meer milieu bewustheid te realiseren.

Daarnaast ben ik ook een voorstander van het creëren van woonruimte voor onze inwoners en is het mijn streven om het tekort aan woonruimte terug te dringen. Ook de veiligheid binnen onze gemeente verdient de nodige aandacht. Voor deze onderwerpen zal ik me hard maken!”

onzepartij-danielle
Danielle Kleuver
Burgerraadslid

Mijn naam is Danielle Kleuver, sinds juli 2021 actief in de politiek als fractie assistent. De afgelopen maanden heb ik gemerkt hoe leuk ik dit vind. Daarom blijf ik graag actief binnen de politiek. Binnen Ouder Amstel Anders heb ik goede leermeesters.

De kennis van verschillende dossiers ben ik aan het opbouwen. Ik sta graag klaar voor de inwoners van Ouder Amstel. De jeugd, veiligheid, WMO vind ik belangrijke onderdelen maar de andere dossiers zullen ook mijn aandacht blijven houden.

Onze mensen

Wij zijn trots in ons verkiezingsprogramma onze kandidatenlijst te mogen presenteren;

 1. Paulette Koek-Baks – Duivendrecht
 2. Jan Koek – Duivendrecht
 3. José Gerards – Ouderkerk aan de Amstel
 4. Sonja van ’t Hoff – Ouderkerk aan de Amstel
 5. Charissa de Vries – Duivendrecht
 6. Danielle Kleuver – Duivendrecht
 7. Cisca van Wattingen – Duivendrecht
 8. Ron Seeboldt – Ouderkerk aan de Amstel
 9. Daphne Kist – Duivendrecht
 10. Liesbeth van Dongen – Ouderkerk aan de Amstel
 11. Yvonne Schwegler – Ouderkerk aan de Amstel
 12. Mandisa Benjamin – Duivendrecht
 13. Anja Spronk-Copier – Ouderkerk aan de Amstel
 14. Brigitta van Beem – Amsterdam-Duivendrecht
 15. Tamara Attema – Ouderkerk aan de Amstel
 1. Sjaak Vermeulen – Ouderkerk aan de Amstel
 2. Judith Langeberg – Ouderkerk aan de Amstel
 3. Nobel Otadaferua – Duivendrecht
 4. Jan Griffejoen – Amsterdam-Duivendrecht
 5. Mart Kneepkens – Ouderkerk aan de Amstel
 6. Jan Gerbracht – Duivendrecht
 7. Nick Heida – Amsterdam-Duivendrecht
 8. Joke van Wattingen-Verlaan – Duivendrecht
 9. René van de Mark – Ouderkerk aan de Amstel
 10. Gerda Gerbracht – Duivendrecht
 11. Peter Versluijs – Duivendrecht
 12. Leo Lakerveld – Duivendrecht
 13. Lindsey Scheer – Ouderkerk aan de Amstel
 14. Peter Krijnen – Duivendrecht
 15. Francis de Koning – Duivendrecht

Sluit je aan bij Ouder-Amstel Anders

Wilt u ons ook helpen met meer dan alleen uw stem, dan kunt u ook lid worden. U kunt lid worden van onze partij. Met een jaarlijkse bijdrage van €50,- zorgt u er dan voor dat wij voor u aan de slag kunnen blijven gaan.

Als lid van onze beweging:

 • Steun je onze partij met jouw bijdrage voor nog meer impact;
 • Beslis jij mee over de koers van Ouder-Amstel Anders;
 • Ontvang je regelmatig onze nieuwsbrief;
 • Ontvang je uitnodigingen voor exclusieve events.