Ouder-Amstel Anders doet ook mee aan Kieskompas

Ouder-Amstel Anders doet ook mee aan Kieskompas:

Op 15 februari zal het Kieskompas in de gemeente Ouder-Amstel worden gelanceerd.

Er zullen 32 stellingen worden voorgelegd en daar hebben de politieke partijen een mening op gegeven. De meningen zijn gebaseerd op wat er in de verkiezingsprogramma’s staat geschreven of wat hierover op de website staat.

Ouder-Amstel Anders vindt het belangrijk dat sport en culturele organisaties samenwerken met scholen. Je kunt dit als gemeente alleen maar stimuleren. Maar daar niet aan vastkoppelen dat als sport en culturele organisaties dit niet doen ze geen subsidie meer krijgen.

Inwoners verplichten om op nog maar 1 plek per kern in de gemeente vuurwerk te mogen afsteken lijkt ons geen goede zaak. Wij gaan ervan uit dat de inwoners verstandig genoeg zijn om een juiste keuze te maken waar vuurwerk afgestoken wordt.

De komende jaren gaat er veel ontwikkeld worden in Ouder-Amstel denk daarbij aan De Nieuwe Kern waar 4500 woningen gaan komen een winkelcentrum en andere voorzieningen.

Ons lijkt het niet noodzakelijk dat er een middelbare school gebouwd gaat worden. Er zullen vooral jonge gezinnen in De Nieuwe Kern gaan wonen en als de kinderen uit deze gezinnen toe zijn aan de middelbare school is deze inmiddels verouderd als wij die nu al gaan bouwen.

Of de gemeente moet experimenteren met het basisinkomen is voor ons nog maar de vraag. Er zijn voordelen en nadelen aan het basisinkomen verbonden. En wij willen die voor- en nadelen liever eerst goed onderzocht hebben voordat wij aan een experiment willen beginnen.

Dat er in de gemeente meer cameratoezicht moet komen vinden wij van niet. Je hebt te maken met de privacywetgeving. Op essentiële plekken is er al cameratoezicht Waardoor de noodzaak van uitbreiding van cameratoezicht niet noodzakelijk is.

Geen reactie's

Geef een reactie