Ouder-Amstel Anders wil een Integriteitsonderzoek

Ouder-Amstel Anders heeft commissaris van de Koning gevraagd een (integriteits) onderzoek te doen naar aanstellen informateur en het verdere verloop daarna.

Afgelopen week heeft Ouder-Amstel Anders de commissaris van de Koning gevraagd een (integriteit) onderzoek te laten doen i.v.m het aanstellen van een informateur en het verdere verloop daarna.

Het verbaast Ouder- Amstel Anders dat de opdracht aan de informateur niet schriftelijk is gedaan. Zo een belangrijke opdracht en dan wordt er niets vastgelegd. De partijen hebben wel via een mail gehoord wat de opdracht was. Maar niemand weet of deze opdracht ook zo aan de informateur is gegeven.

Ook is het zeer vreemd dat de enige partij met een zetel winst totaal niet genoemd wordt in het advies en als men om uitleg vraagt krijgt men te horen dat dit niet persoonlijk wordt gegeven.

Wij vragen ons dan ook af als blijkt dat het aanstellen van de informateur en het verdere verloop niet correct is gegaan of de nieuwe coalitie dan wel rechtmatig is.

Aangezien Ouder-Amstel Anders houdt van transparantheid hebben wij ook de burgemeester van ons verzoek op de hoogte gebracht.

Wij laten verdere stappen over aan de commissaris van de Koning en wachten dit rustig af.

Geen reactie's

Geef een reactie