Wederom gaan onderhandelaars voorbij aan verkiezingsuitslag !

Op voordracht van de voorzitter van de raad is er een informateur aangesteld om plooien glad te strijken. Met welke aanvullende opdracht is hij aan de slag gegaan?

Het resultaat van een “sollicitatiegesprek” van een uur per partij heeft een rapport van de informateur opgeleverd.

Een rapport zonder inhoud en onderbouwing vormt de basis voor het advies en de daarop aansluitende coalitie besprekingen. En de grootste lokale politieke partij wordt geweerd in dit rapport.

Genoemde besprekingen worden geleid door het CDA, die eerder samen met Ouder-Amstel Anders buiten spel zijn gezet. Zij waren in hun hart getroffen door de wijze waarop dit is gebeurd. CDA noemde dit in een persbericht respectloos, maar doet nu precies hetzelfde.

Samen hebben wij een concept collegeprogramma geschreven op basis van alle verkiezingsprogramma’s onder de titel “Met Open Vizier “!

Gedacht werd om dit programma samen uit te voeren met VVD en PVDA. Met deze invulling kon worden gedaan aan beheersing van bestuurskosten en behoud van kwaliteit op wethouders gebied.

Maar ook voor het CDA heeft het pluche een fatale uitwerking. Afspraken gemaakt met Ouder-Amstel Anders zijn plotsklaps vergeten. Om ons konden ze door de samenwerking de afgelopen weken niet meer heen. Wij zouden zeker bij besprekingen aanwezig zijn.

Maar nu om tafel met een partij die hun eerst opzij heeft geschoven, omdat programma’s te ver uiteen lagen en de andere partij heeft alleen door het behalen van de restzetel twee zetels behaald.

Aan wat de kiezer wil wordt dus volledig voorbij gegaan.

In het advies wordt ook gesproken over gedoogpartijen. Gelukkig heeft een fractielid van het CDA gezegd dat hij er niet aan moet denken NB als gedoogpartij te vragen. Een partij die nog niets heeft gepresteerd en ook niets gaat presteren moet je er niet bij willen hebben. Wij wachten af of deze woorden wel worden nagekomen!

De informateur was aangetrokken om plooien glad te strijken, nu hij heeft ervoor gezorgd dat er nu kraters zijn ontstaan.

Ouder-Amstel Anders staat voor haar burgers en is mogelijk te lastig voor een coalitie. Lastig zullen wij nu zeker worden. Men wil oppositie, men krijgt oppositie!

Geen reactie's

Geef een reactie