Repair cafe in Ouder-Amstel

repaircafeOUDER-AMSTEL – De gemeente Ouder-Amstel krijgt in 2014 een zogenaamde Repair Cafe, waarin vrijwilligers zich inzetten om kapotte gebruiksgoederen te repareren. Dit is het gevolg van een amendement dat tijdens de begrotingsvergadering is ingediend door Paulette Koek-Baks van Ouder-Amstel Anders.

‘Tegenwoordig gooien veel mensen iets weg, en hierdoor wordt veel afval geproduceerd. Veel van de gebruiksgoederen zijn bovendien na een eenvoudige reparatie weer bruikbaar. Deze Repair Cafe’s zijn in diverse gemeente al succesvol actief. Ze dragen bij aan een meer duurzame samenleving,’ laat Koek-Baks weten.

In het aangenomen amendement van Ouder-Amstel Anders draagt de raad het college op om eenmalig vijfduizend euro beschikbaar te stellen voor het opstarten van een Repair Cafe. Dit bedrag moet komen uit het potje Reserve algemeen vrij besteedbaar.

Het college zal in samenspraak met Coherente een Repair Cafe realiseren. Waar het Repair Cafe zich zal huisvesten is nu nog niet bekend. Dat wordt hoogstwaarschijnlijk in het Dorpshuis Duivendrecht of de Bindelwijk in Ouderkerk. Uiteraard wordt er ook gekeken naar andere opties. Het Repair Cafe in Ouder-Amstel moet in 2014 al een feit zijn.

De Nationale Postcode Loterij heeft Repair Cafe-bedenker Martine Postma onlangs geëerd met een Gouden Wimpel. Die onderscheiding is bedoeld voor mensen die zich inzetten voor een betere wereld. De wimpel werd op 3 november uitgereikt in het tv-programma Kanjers van Goud. Kijk voor meer informatie op www.repaircafe.nl

Geen reactie's

Geef een reactie